Testkamerát kap minden kalauz

A tapasztalatok szerint a testkamerák hatékonyak a jegyvizsgálók elleni támadások megelőzésében, ezért a MÁV ezer újabb készüléket vásárol. Eddig 169-en használtak ilyet, a cél, hogy mindenkinek jusson. 

2018-ban 123, 2019-ben 70, 2020-ban pedig 65 alkalommal támadtak jegyellenőrökre szolgálat közben. Idén az első negyedévben 12 ilyen eset volt, tavaly ugyanebben az időszakban 22. Idén egyikük szenvedett nyolc napon túl gyógyuló sérülést.

Czine László vezetõ jegyvizsgáló mutatja testkameráját és a felvételre figyelmeztetõ kártyáját a bemutató sajtótájékoztatón, a Keleti pályaudvaron 2019. augusztus 30-ánFotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Legutóbb szombat este Nyíregyházán, a sóstóhegyi vasútállomáson támadtak vasutasokra. Egy Záhonyból Nyíregyházára tartó vonaton a jegyvizsgáló felszólítása ellenére két férfi nem volt hajlandó jegyet váltani. A szóváltásra a mozdonyvezető is a jegyvizsgáló segítségére sietett, ekkor történt a bántalmazás. A vasúttársaság információi szerint a helyszínre érkező rendőrök előállították a tetteseket.

Az elkövetők 69 százaléka menetjegy nélkül, érvénytelen vagy átruházott jeggyel kívánt utazni, illetve ittas volt. (via MTI) 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.