Feltűnően hasonlít a kormány oltásos táblázata egy két nappal korábbi orosz táblázatra

járvány
2021 április 27., 04:39

A magyar kormány vasárnap egy összesítő táblázattal próbálta bizonyítani, hogy a keleti vakcinák a nyugatiaknál is jobbak. A táblázatról azonban lényeges információkat hagytak le, erre jutott Karikó Katalin, a Pfizer-vakcina kifejlesztésében kulcsszerepet játszó biokémikus, illetve Kemenesi Gábor virológus is, aki azt írta, a kormány táblázata szakmai szemmel nem értelmezhető.

photo_camera Fotó: Magyarország Kormánya/Facebook

Különös módon a kormány oltásos táblázata előtt két nappal, április 23-án az orosz vakcinát forgalmazó Russian Direct Investment Fund Twitteren egy hasonló adatszerkezetű és mondanivalójú táblázatot posztolt, ezt Rácz András Oroszország-szakértő vette észre.

link Forrás

Posztjukban úgy fogalmaznak, hogy a Pfizer vakcinájával végzett oltás után lényegesen több haláleset következett be, mint az AstraZeneca vakcinájával oltottaknál, a táblázatot pedig a leírás szerint 13 ország egészségügyi hatóságának nyilvános adataira alapozzák. Például olyan országokéra, mint Norvégia, Dánia, Franciaország vagy az Egyesült Államok, amik közül sehol sem oltanak az orosz vakcinával, aminek adatai szintén szerepelnek a táblázatban.

A csodás együttállás aztán folytatódott, mert április 25-én a Szputnyik Twitter-oldalán megosztották a magyar kormány őket dicsőítő táblázatát.

link Forrás