Videósorozattal tanítana meg biciklizni a Kerékpáros Klub

Menned kell valahova? Inkább bringázz! De hogyan bringázz? – utóbbira próbál választ adni a Kerékpáros Klub abban a háromrészes videósorozatban, amiben az autóval közlekedő és autófóliázással foglalkozó Péter és a mindenhová bringával járó ügyvéd, Eszter válaszol arra a kérdésre, hogyan bringázzunk a mindennapokban, és hogyan vigyázhatunk egymásra autóban vagy kerékpáron ülve.

Azt írják, a sorozatban szó esik tévhitekről, írott és íratlan szabályokról, praktikus tudnivalókról, és azt is megmutatják benne, hogy autóban ülve miként vigyázhatunk a védtelenebb közlekedőkre.

Az első részben választ adnak a kerékpározással kapcsolatos legjellemzőbb tévhitekre, hogy különálló fogalmak-e a „biciklisek és autósok”, illetve hogy szükség van-e bringás ruhákra a kerékpározáshoz.

A második részben azt mutatják meg, hogyan közlekedhetünk együtt biztonságosan az utakon, mire figyeljünk, ha éppen autót vezetünk vagy kerékpárra ülünk, és olyan hasznos tanácsokat is adnak, amik nem szerepelnek a KRESZ-ben.

A harmadik részben pedig mindennapi élethelyzeteket mutatnak meg: munkába, iskolába, óvodába bringázást és biciklis bevásárlást.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.