A DK-s Varga Zoltán fél kiló csirkemellfilét tett Orbán parlamenti irodájának ajtajára

élelmiszer
2021 április 28., 12:59

A DK-s Varga Zoltán fél kiló csirkemellfilét tett Orbán Viktor parlamenti dolgozószobájának bejárati ajtajára, a kilincsre.

photo_camera Forrás: DK/Facebook

A DK szerint „a most harsogva bejelentett pótlólagos nyugdíjemelés” „átlagos mértéke 900 forint, de van, aki 247 forinttal kap csupán többet”, és „ennél gusztustalanabb, aljasabb gesztust nem is tehetett volna az Orbán-kormány, mint hogy pár száz forinttal szúrja ki a nyugdíjasok szemét”.

Varga Zoltán – egy darabos beszéd után – ezzel az akcióval azt akarta megmutatni, hogy „ennyire futja a 900 forintjából”. Videó az „akcióról”:

„Próbálja meg ezt enni egy hónapig, persze köret vagy savanyúság nélkül, hiszen a gázt is ki kell fizetni, amivel megsüti a csirkéjét!” – áll a Demokratikus Koalíció közleményében, ami „újra követeli, hogy adjanak egyszeri, 50 ezer forintos támogatást a nyugdíjasoknak”. „Egy becsületesen ledolgozott élet után a világ szégyene, hogy a kormány aprópénzzel próbálja lekenyerezni őket” – írják.

Kövér László tavaly 4,4 millió forintra büntette Jakab Pétert, a Jobbik elnökét, mert az ülésteremben egy zsák krumplit akart adni Orbánnak, de Fidesz-KNDP-s képviselők elállták az útját.

A 444 Magyar Jeti című műsorának legutóbbi adásában arról is szó volt, miért hajt végre az ellenzék ilyen akciókat:

link Forrás