Rekord: Kövér László 4,4 millió forintra büntette Jakab Pétert, mert egy zsák krumplit akart adni Orbánnak

parlament
2020 október 26., 17:58

A Jobbik-közeli Alfahír írta meg, hogy rekordmagas összegre, 4 416 600 forintra büntette Kövér László, az Országgyűlés elnöke Jakab Pétert, a Jobbik elnök-frakcióvezetőjét, aki a múlt héten egy zsák krumplit akart adni Orbán Viktornak a Parlamentben, de Fidesz-KNDP-s képviselők elállták az útját.

photo_camera Fotó: Jakab Péter/Facebook

Jakab Péter a bírságról a lapnak azt mondta: „Egy jogállamban ezzel nyilván lehetne jogi útra terelni az ügyet, de mi nem élünk jogállamban. Annyit tehetünk, hogy a mentelmi bizottsághoz fellebbezünk, de azért nagy csodavárás nincs ebben a kérdésben.”

Szerinte úgy „működik a rezsim, hogy aki kimondja az igazat, nevezetesen hogy a rezsim nyomorban tartja a magyarokat, és egy zsák krumplival megvásárolja őket, azt négy és fél millióra büntetik”, ez pedig Jakab szerint azt jelzi, hogy „egy fehérorosz utat jár be Orbán Viktor most éppen Kövér László házmesterségével”.

Jakab – aki krumplikirálynak nevezte Orbánt – tavaly nyáron egy zacskó száraztésztát rakott le Orbán asztalára, akkor nem akadályozták meg. (Alfahír)