Koronavírus-számok Magyarországon 05.12.
Elhunytak + 96 Σ 28 888
Kórházban - 308 Σ 2 974
Fertőzöttek + 905 Σ 793 784
Tesztek + 15 312 Σ 5 560 617
Egyszer oltottak + 45 705 Σ 4 391 794

Elkezdődött a fogvatartottak oltása a börtönökben

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Megkezdődött a börtönökben a fogvatartottak oltása - közölte szerdán a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

A Bv.-intézményekben felmérték, ki kérne oltást: 11 351 fő nyilatkozott úgy, hogy igényt tart a koronavírus elleni védőoltásra, ez a teljes fogvatartotti állomány közel 65 százaléka. A fogvatartottak Sinopharm típusú vakcinát kapnak, melyet a büntetés-végrehajtási szervezet egészségügyi állománya ad be a raboknak.

Egészségügyi előállításra váró fogvatartott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, Szolnokon 2013. augusztus 8-án.Fotó: Beliczay László/MTI/MTVA

A Bv.-dolgozók beoltásának elvileg már be kellett fejeződnie, mivel a rendvédelmi szervek oltását még márciusban elkezdték.

Április elején A rabok és hozzátartozóik is nagyon félnek attól, hogy a vírust nem tudják sokáig féken tartani a börtönökben című cikkünkben részletesen foglalkoztunk azzal, hogy a koronavírussal összefüggésben milyen problémák álltak fenn a Bv. intézményeiben. Akkor még semmiféle tájékoztatást nem kaptak a rabok az oltásról, ezért nagyon feszült volt a légkör.

A fertőzöttek számát illetően és számos más, a koronavírussal kapcsolatos kérdésben jelenleg is a BvOP válaszaira várunk.