Később kezdjük törleszteni Paks 2-t

2026 helyett csak 2031-ben kell megkezdeni a Paks 2 finanszírozására szolgáló orosz hitel törlesztését, írja a Népszava a RIA Novosztyi orosz hírügynökség alapján. A magyar kormány és az MTI még nem számolt be erről. 

A hitelt elvileg a megtermelt áram eladásából származó bevételből kellene visszafizetni. A lap szerint a csúszás arra utal, hogy már az oroszok sem látják reálisnak a 2026-os termelés megkezdését. 

Ezzel együtt 21 helyett csak 16 év marad a visszafizetésre, és a 3,95-4,95 százalékos kamat is változatlan.

Földmunkák a Paksi Atomerőmű meglévő blokkjaitól északra, azon a területen, ahol a Paks II. blokkjai épülnek majd.Fotó: Kaufmann Balázs / 444

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.