Hosszú sorok alakultak ki a kórházak oltópontjai előtt, mert elterjedt, hogy Pfizerrel oltanak

járvány
2021 április 30., 09:02

Elterjedt, hogy Pfizerrel oltanak a Honvédkórház Hungária körúti oltópontján, és egy 1-1,5 óra alatt óriási sor alakult ki, írta meg nekünk több olvasónk is.

Pénteken a hajnali órákban derült ki, hogy a mai napon Pfizer vakcinára is lehet időpontot foglalni az eeszt.gov.hu időpontfoglalójában, de már reggel 7-kor lefagyott a rendszer, és azóta sem éledt újra. Néhányan azonban mégis bepróbálkoznak az oltópontokon regisztráció nélkül, ugyanis Orbán Viktor is bejelentette a reggeli Kossuth rádiós interjúban, hogy csak a mai napon van lehetőség bárkinek hozzáférnie a 100 ezer Pfizer oltóanyaghoz.

A Honvédkórháznál sor a Gömb utcai bejáratnál alakult ki, és több utcán keresztül tart.

FRISSÍTÉS: A Honvédkórháznál már csak azokat oltják Pfizerrel, akik a második oltásra érkeznek.


photo_camera Fotó: Olvasónktól

Egy másik olvasónk a 11. kerületi Szent Imre Kórháznál is hasonló állapotokról számolt be.

Az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet előtt és a Budai Irgalmasrendi Kórház előtt is sorban állnak az emberek.

Egy miskolci olvasónk arról számolt be, hogy a miskolci kórház előtt is hosszú sor áll, megteltek a parkolók, és a kórházhoz vezető úton torlódás van. Beszámolója szerint a sorban állók azon vitáznak, hogy lehet-e majd választani az oltások közül, ha sorra kerülnek.

Egy szegedi olvasónk is sorban áll a szegedi oltópont előtt, ahol egy rendőr arról tájékoztatta őket, hogy nagyjából 500 ember várakozik, és körülbelül 2000 vakcina van az oltóponton, így aki kivárja a sort, az megkapja az oltást. A rendőr azt is mondta, hogy akinek közben sikerül időpontot foglalnia az akadozó eeszt.gov.hu-n, az előre mehet.