Koronavírus-számok Magyarországon 05.15.
Elhunytak + 73 Σ 29 114
Kórházban - 159 Σ 2 453
Fertőzöttek + 1 039 Σ 797 429
Tesztek + 15 500 Σ 5 622 836
Egyszer oltottak + 71 081 Σ 4 554 679

Hosszú sorok alakultak ki a kórházak oltópontjai előtt, mert elterjedt, hogy Pfizerrel oltanak

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Elterjedt, hogy Pfizerrel oltanak a Honvédkórház Hungária körúti oltópontján, és egy 1-1,5 óra alatt óriási sor alakult ki, írta meg nekünk több olvasónk is.

Pénteken a hajnali órákban derült ki, hogy a mai napon Pfizer vakcinára is lehet időpontot foglalni az eeszt.gov.hu időpontfoglalójában, de már reggel 7-kor lefagyott a rendszer, és azóta sem éledt újra. Néhányan azonban mégis bepróbálkoznak az oltópontokon regisztráció nélkül, ugyanis Orbán Viktor is bejelentette a reggeli Kossuth rádiós interjúban, hogy csak a mai napon van lehetőség bárkinek hozzáférnie a 100 ezer Pfizer oltóanyaghoz.

A Honvédkórháznál sor a Gömb utcai bejáratnál alakult ki, és több utcán keresztül tart.

FRISSÍTÉS: A Honvédkórháznál már csak azokat oltják Pfizerrel, akik a második oltásra érkeznek.


Fotó: Olvasónktól

Egy másik olvasónk a 11. kerületi Szent Imre Kórháznál is hasonló állapotokról számolt be.

Az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet előtt és a Budai Irgalmasrendi Kórház előtt is sorban állnak az emberek. 

Egy miskolci olvasónk arról számolt be, hogy a miskolci kórház előtt is hosszú sor áll, megteltek a parkolók, és a kórházhoz vezető úton torlódás van. Beszámolója szerint a sorban állók azon vitáznak, hogy lehet-e majd választani az oltások közül, ha sorra kerülnek.

Egy szegedi olvasónk is sorban áll a szegedi oltópont előtt, ahol egy rendőr arról tájékoztatta őket, hogy nagyjából 500 ember várakozik, és körülbelül 2000 vakcina van az oltóponton, így aki kivárja a sort, az megkapja az oltást. A rendőr azt is mondta, hogy akinek közben sikerül időpontot foglalnia az akadozó eeszt.gov.hu-n, az előre mehet.