Már Pfizerre is lehet időpontot foglalni

járvány
2021 április 30., 04:14

Április 30-án, pénteken már a Pfizer vakcinájára is lehet időpontot foglalni a regisztrációs honlapon, vette észre korán reggel egy olvasónk, akinek sikerült is regisztrálnia.

Egy másik olvasónknak nem sokkal reggel hat után sikerült foglalnia délutánra időpontot a barátnőjének. Úgy látja, hogy a Péterfy Kórházban mára egész napra foglalhatók időpontok.

Az információt az Origo kormánylap is megerősítette, azt írják, az Országos Oltási Munkacsoport döntött arról, hogy a Sinopharm kínai vakcina mellett megnyílik a foglalási lehetőség a Pfizerre is, és 10 órakor már olthatnak is a vakcinával az oltópontokon.

A lap értesülései szerint összesen 100 ezer vakcina érkezik az oltópontokra, és az Oltási Munkacsoport abban bízik, hogy ezeket még a pénteki napon mind fel is tudják használni.

Kiveszik a hűtőszekrényből oltáshoz a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinát a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. március 28-án.
photo_camera Kiveszik a hűtőszekrényből oltáshoz a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinát a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. március 28-án. Fotó: Balázs Attila/MTI/MTVA

Szerdán derült ki, hogy a kínai vakcina mellett jövő hétre már az AstraZenecára is lehet időpontot foglalni. Ezt viszont kevésbé verték nagy dobra, ugyanis eleinte csak szép halkan jelent meg a honlapon a vakcinaopciók között, később aztán az operatív törzs tájékoztatóján hivatalosan is bejelentették a hírt.