Simonka szerint Lázár soha nem fogja tudni überelni

bűnügy
2021 május 03., 11:43

Párton belüli nyílt marakodás lett abból, hogy Lázár János azt mondta: Simonka György a bíróságon fejezi be a politikai pályafutását. Ezzel pedig mindketten megszegték Orbán Viktor 11. parancsolatát, miszerint ne mondj rosszat a fideszes társadról.

A költségvetési csalással vádolt képviselő az ATV-n keresztül szólt vissza párttársának: „Lázár soha nem fogja tudni überelni azt az ezernyi fejlesztést, amit mi az elmúlt években közös erővel sikeresen megvalósítottunk. Ha ebben a körzetben ezt a mandátumot nem nyerem el, akkor nincs kétharmad, és ő sem kerülhetett volna ilyen megtisztelő pozíciókba.” Simonka szerint érthetetlen, hogy Lázárnak honnan lennének már megint információi mindenki előtt, másrészt azt, hogy ki meddig politizál, nem ő dönti el.

Simonka Görgy Orbán Viktornál 2020-ban
photo_camera Simonka Görgy Orbán Viktornál 2020-ban Fotó: Simonka György/Facebook

Simonka azt mondta, a bírósági tárgyalását idekeverni nem csak övön aluli, de egy folyamatban lévő ügyről ítéletet vizionálni még törvénytelen is. És az ártatlanság vélelme őt is megilleti.

A békési fideszes ellen többek között különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás. Nemrég két rendbeli, hatósági eljárásban elkövetett vesztegetés gyanúja miatt is kihallgatták. A vád szerint közeli családtagjai és bizalmasai részvételével épített ki céghálót vissza nem térítendő EU-s támogatások megszerzésére. Egyébként Mezőhegyesen Lázár és Simonka már az önkormányzati választásokon is egymás ellen indította a saját polgármesterjelöltjeit.