Június végén áll bíróság elé Boldog István

bűnügy
2021 május 04., 13:03

A Fővárosi Törvényszék már kitűzte az előkészítő ülés időpontját a Boldog István és társai elleni büntetőügyben, tudta meg a Telex. A lap az egyik ügyvédtől azt is megtudta, hogy a képviselőnek június 30-án kell megjelennie.

A fideszes parlamenti képviselőt és társait hivatali vesztegetés elfogadásával és más bűncselekményekkel vádolják, mert jogellenesen befolyásolta a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázati eredményeit. Mindezért cserébe kenőpénzt kértek az érintett vállalkozóktól, akiktől 2019 májusában 20 millió forintot kaptak.

Orbán Viktor miniszterelnök kézfogása egy vesztegetési ügy elsőrendú vádlottjával.
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök kézfogása egy vesztegetési ügy elsőrendú vádlottjával. Fotó: Boldog István/Facebook

Ugyanebben az ügyben 2019 decemberében letartóztatták Fehér Petrát, aki Boldog István korábbi jobbkezeként ismert, és akinek a neve a Fidesz-KDNP országos listáján is szerepelt 2018-ban, korábban pedig a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés alelnöke volt. Tavaly májusban pedig Boldog Istvánt is gyanúsítottként hallgatták ki a vesztegetési ügyben.