Karácsony: A sajtóból értesültünk róla, hogy rozsdabizottságot alakított a kormányzat

"Olyan sokat idéztem már a kormány híres mondatát, hogy azt hiszem, mindenki ismeri: «A főváros beleegyezése nélkül nem épül semmi Budapesten.» Emlékeztetni kell őket ígéretükre, mert úgy tűnik, havonta elfeledkeznek arról, mit mondtak a 2019-es önkormányzati választások után" - írja keddi Facebook-posztjában a főpolgármester. Elmondása szerint a kormány a hétvégén jelentette be, hogy rozsdabizottságot alakít, melynek tagjai többek közt miniszterelnökségi tisztségviselő, az agrártárca helyettes államtitkára és az ITM-hez tartozó Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. ügyvezetője lesznek. A testület célja a leromlott állapotú területek, városrészek rehabilitációja. 

"Egyetlen önkormányzati szereplőt sem hívtak meg, a sajtóból kellett értesülnünk róla, hogy megint a budapestiek feje felett, a Fővárosi Önkormányzat nélkül terveznek dönteni arról, milyen beruházások valósuljanak meg a városban"

- teszi hozzá Karácsony Gergely. A rozsdabizottságról, tagjairól és terveiről amúgy szombaton írt a 444:

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó