A fideszes Becsó Zsolt koronavírusosan, tünetekkel ment be szavazni a Parlamentbe

parlament
2021 május 05., 12:27
photo_camera Fotó: Becsó Zsolt/Facebook

A Telex arról írt, hogy Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő úgy ült a Parlamentben az egyetemek kiszervezéséről szóló szavazáson, hogy koronavírus-fertőzés miatt karanténban kellett volna otthon ülnie.

Becsó Zsolt azzal reagált a hírre, hogy:

„Csak a tények kedvéért megosztom Önökkel, hogy a mintavétel időpontja 2021.04.27 ( kedd) 15 óra 42 perc. Magyarán nem lehettem karanténban kedd reggel, mert a vizsgálatra csak délután került sor. A karantén május 7-ig tart. Miután hála istennek tüneteim már nincsenek, nincs lázam, nem köhögök, nem fáj a fejem, és a közérzetem is rendben van, már nagyon mennék vissza dolgozni.”

A Fidesz-frakció közölte, hogy:

„Azzal a szerkesztőséggel szemben, amely tényként állítja, hogy elrendelt karantén ellenére szavazott 27-én a parlamentben, jogi eljárást kezdeményezünk.”

Mivel Becsó mintavétele április 27-én 15:42-kor történt, a szavazás pedig aznap délben történt, így igaz lehet, hogy Becsó nem a karantént szegte meg, hanem fertőző Covid-19-betegként, tünetekkel ment be, hogy meglegyen a Fidesz-KDNP kétharmada az egyetemek kiszervezéséhez. A reggeli posztjában ugyanis azt írta:

„A hír igaz, covidos lettem. A tünetek jelentkezése után ( orrfolyás, szaglás és ízlelés elvesztése) irány a kórház, majd pozitív mintavétel, vérvétel, CT, infúziós kezelés.”