Koronavírus-számok Magyarországon 07.23.
Elhunytak 0 Σ 30 020
Kórházban + 5 Σ 67
Fertőzöttek + 85 Σ 809 101
Tesztek + 10 007 Σ 6 284 811
Oltottak + 5 457 Σ 5 588 272
A legújabb trendek

Úgy szavazott a parlamentben egy fideszes képviselő, hogy karanténban kellett volna lennie (frissítve)

május 5., szerda 9:31

Frissítés: Becsó cáfolja, hogy megszegte volna a hatósági karantént, de minden jel szerint Covid-19-betegen, tünetekkel ült be 100 ember közé a Parlamentbe.

Úgy ült a parlamentben Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő az egyetemek kiszervezéséről szóló szavazáson, hogy neki koronavírus-fertőzés miatt karanténban kellett volna otthon ülnie, vette észre a Telex.

Becsó a megbetegedése hírét maga osztotta meg a Facebookon három nappal ezelőtt azzal a címmel, hogy A HATÓSÁGI HÁZI KARANTÉN UTOLSÓ NAPJAI.

A HATÓSÁGI HÁZI KARANTÉN UTOLSÓ NAPJA! A hír igaz, covidos lettem. A tünetek jelentkezése után ( orrfolyás, szaglás és...

Közzétette: Becsó Zsolt országgyűlési képviselő – 2021. május 4., kedd

Becsó azt írja a bejegyzésben, hogy a tünetei jelentkezése után még kórházban is járt, ahol volt mintavétel, vérvétel, CT és infúziós kezelés.

Ehhez képest az április 27-i parlamenti szavazáson négy sorral ült Orbán Viktor mögött, holott akkor még bőven tartania kellett a 10 napos karanténnak. A jeles napon azonban a Fidesznek nagy szüksége volt minden szavazatra, hogy meglegyen a kétharmad a törvény elfogadására, amellyel alapítványi fenntartás alá került a magyar felsőoktatás 70 százaléka, az állam pedig több ezermilliárd forintnyi közvagyont ad oda fideszes delegáltak által vezetett szervezeteknek.

A Telex megkereste a Fidesz sajtóosztályát, de még nem válaszoltak.

Becsó Zsolt közben a Facebookon reagált, az írta:

„Csak a tények kedvéért megosztom Önökkel, hogy a mintavétel időpontja 2021.04.27 ( kedd) 15 óra 42 perc. Magyarán nem lehettem karanténban kedd reggel, mert a vizsgálatra csak délután került sor.”