Összetört egy kínai üveghíd egy turista lába alatt

külföld
2021 május 10., 13:21

Megtörtént az, amitől mindenki retteg a szakadékok felett húzódó kínai üveghidak láttán: összetört a széltől, miközben egy turista sétált rajta.

A férfi a Longjing városában, a Piyan-hegyen, a 100 méter magas hídon gyalogolt, amikor hirtelen, egy erős széllökés hatására elkezdett összetörni a híd üvegpadlója. Az óránkénti 150 km/órás széllökések több üvegtáblát is kirepítettek a helyükről csapdába ejtve a turistát, aki a korlátba kapaszkodott. A férfit végül a tűzoltók, a rendőrség, valamint az erdészeti és turisztikai személyzet több mint fél órás művelet segítségével tudtak csak kimenteni.

photo_camera A mentés közben készített fotó.

A férfinak nem esett baja, de a biztonság kedvéért kórházba szállították.

A hídról készült békeidőbeli videó:

link Forrás

Az utóbbi években rengeteg ehhez hasonló üveghíd épült Kínában, amiknek a biztonságossá tételéről és az építési szabályokról a helyi önkormányzatok adnak iránymutatást. A mostani baleset annak is köszönhető, hogy Hubei tartományában az utóbbi napokban óriási viharok csaptak le erős széllökésekkel és jégesővel, és több olyan felvétel is készült, amikor ehhez hasonló hidak lengenek ki és csavarodnak meg a szélben. (Guardian)