Újabb vizsgálat indul Boris Johnson ellen, most karibi nyaralása miatt

külföld
2021 május 10., 11:44

A tíznapos, 15 ezer fontba, vagyis több mint hatmillió forintba kerülő karibi nyaralásra még 2019 karácsonyán ment el Boris Johnson brit miniszterelnök barátnőjével, Carrie Symondsszal együtt.

photo_camera Boris Johnson és Carrie Symonds 2021. május 6-án Fotó: MI NEWS/NurPhoto via AFP

Johnsonék egy privát szigeten, Mustique-on szilvesztereztek, a brit miniszterelnök bevallása szerint a nyaralást a konzervatív párt egyik adományozója, David Ross üzletember fizette. A vizsgálat során most azt szeretnék kideríteni, hogy Johnson igazat mondott-e, legalábbis Angela Rayner, a munkáspártiak frakcióvezető-helyettese úgy fogalmazott, „a nyilvánosságnak joga van tudni, hogy ki fizette Boris Johnson karibi luxusnyaralását és lakásának felújítását”. Hozzátette, hogy szerinte azt lenne a legfontosabb kideríteni, hogy ezeknek az adományozóknak mit ígértek a pénzükért cserébe.

Rayner ezzel utalt a Johnsonnal szemben folytatott másik vizsgálatra is. Nemrég hivatali lakásának felújítási költségei miatt is kihallgatták, miután Dominic Cummings, Johnson egykori főtanácsadója azt állította, a miniszterelnök korábban azt tervezte, hogy titkos adományokból finanszírozza majd a lakásfelújítást. (Guardian)