Áder: 800 gyerekről és 522 olyan családról tudunk, ahol a járvány miatt árván vagy félárván maradtak gyerekek

járvány
2021 május 12., 13:42

Elkezdi a működését a koronavírus miatt árván maradt gyerekeket segítő alapítvány – jelentette be Áder János köztársasági elnök, a szervezet alapítója.

Áder János köztársasági elnök előadást tart Utak és vasutak a klímasemleges Magyarországért címmel a Magyar Út- és Vasútügyi Társaság online innovációs fórumán a Sándor-palotában 2021. április 19-én.
photo_camera Áder János köztársasági elnök előadást tart Utak és vasutak a klímasemleges Magyarországért címmel a Magyar Út- és Vasútügyi Társaság online innovációs fórumán a Sándor-palotában 2021. április 19-én. Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Az államfő a Sándor-palotában tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a Regőczi István Alapítvány bírósági bejegyzése kedden megtörtént, a szervezetnek már van számlaszáma és adószáma is, így mára az alapvető technikai feltételek rendelkezésre állnak ahhoz, hogy elkezdjen működni – írja az MTI.

Áder három hete jelentette be egy interjúban, hogy feleségével, Herczegh Anitával egy alapítványt szeretnének létrehozni, aminek célja, hogy a koronavírus-járvány miatt árván vagy félárván maradt gyerekeket segítse a jövőben.

Áder János azt mondta: amikor az alapítvány létrehozását bejelentették, 600 érintett gyerekről és 400 családról tudtak, de a helyzet azóta tovább romlott, már közel 800 gyerekről és 522 olyan családról van tudomásuk, ahol ez a tragédia bekövetkezett.

Ez nem annyira meglepő, tekintve, hogy április 22-re oda jutottunk, hogy sehol a világon nem regisztráltak annyi koronavírusos halottat lakosságarányosan, mint Magyarországon, beleértve az enyhébb első, a keményebb második és az igazán súlyos harmadik hullámot is.