Mégsem lesz turistabusz-parkoló a Mészáros utcában

belföld
2021 május 12., 13:27

V. Naszályi Márta I. kerületi polgármester szerint azért állítják le a turistabusz-parkoló megépítésének előkészítését, mert a MÁV nem ír alá egy bérleti szerződést. Ez arra, a vasúttársaság által már nem használt ipari területre vonatkozna, amelyen a kerület a parkolót kialakítaná.

Ahogy azt néhány hete megírtuk, V. Naszályi Márta egyik legfontosabb vállalása volt, hogy rendezi a koronavírus-járvány kitöréséig egyre elviselhetetlenebbé váló turistabusz-helyzetet a kerületben.

A covid előtti időkben ugyanis, a nyári időszakban simán előfordult, hogy akár 300 busz érkezett naponta a Várba. A környéken parkoló buszok nem tették hangulatosabbá a környéket, és gyakran járó motorral várakoztak a helyiek nyitott ablakai előtt.

Turistákat szállító buszok sorakoznak a budai Várban, a Palota úton 2018. július 27-én
photo_camera Turistákat szállító buszok sorakoznak a budai Várban, a Palota úton 2018. július 27-én Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Az új kerületvezetés terve az volt, hogy egy nem használt, egykori ipari területen, a Mészáros utcában alakítanak ki egy parkolót, ahol a turistabuszoknak le kéne tenniük az utasokat, akik onnan könnyedén felsétálhatnak a Budai Várba. Ennek azonban az utcában és a közelben lakók nem örültek annyira. Az ő aggodalmuk most egy időre elszállhat. Ez a terület a MÁV-é, tehát az államtól bérelte volna az I. kerület. A polgármester szerint szóban már meg is állapodtak, ám végül nem született bérleti szerződés.

link Forrás

A koronavírus miatt idén még nem kell számítani nagy turistaforgalomra a Várnegyed környékén. Addig hatásvizsgálatokat készít a kerület - írja a közlemény.