Kivonultak a fideszesek a belügyminiszter beszámolójáról

POLITIKA
2021 május 13., 08:57

Csütörtök délelőtt Pintér Sándor belügyminisztert hallgatta volna meg a parlament népjóléti bizottsága. Pintér az operatív törzs vezetőjeként kapott meghívást az ülésre, és a járvány elleni védekezésről tehettek volna fel neki kérdéseket a bizottság tagjai.

A belügyminiszter meg is jelent a bizottsági ülés elején, a meghallgatás mégis elmaradt. A fideszes és a KDNP-s képviselők ugyanis kivonultak, mondván nem tudják elfogadni, hogy Korózs Lajos szocialista képviselő a bizottság elnöke. Azt akarták, hogy az ülésen más elnököljön.

Pintér Sándor hiába ment el.
photo_camera Pintér Sándor hiába ment el. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

A kormánypárti képviselők még tavaly tavasszal hirdettek bojkottot, miután Korózs megjelentett egy videóinterjút egy magát menőápolónak mondó nővel, aki élesen kritizálta a kórházi ágyak felszabadítását, azonban hamarosan kiderült, hogy a nő valójában nem volt mentőápoló. Azóta a fideszesek néha bojkottálják az üléseket, főleg ha az operatív törzs tagjait hallgatnák meg. Néha viszont eljárnak az ülésekre, és szavaznak is, akkor is ha Korózs elnököl - utoljára április 13-án például.

A mostani elmaradt ülésről Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője számolt be a Facebookon.