Két országban is bejelentették, hogy elkezdik beadni a Sinopharm 3. oltását

járvány
2021 május 19., 15:48

Egyszerre jelentette be az Egyesült Arab Emírségek és Bahrein, hogy harmadik körös oltást ajánlanak fel a kínai Sinopharm-vakcinával oltottak számára. Az emlékeztető oltást azok kaphatják meg, akiket legalább fél éve oltottak a második körben.

Bahreinben előre veszik az 50 évnél idősebbeket, az egészségügyi szempontból kockázatos körbe tartozókat és azokat, akiknél nem alakult ki megfelelő immunválasz. Azok újraoltása, akiknél nem alakult ki megfelelő mennyiségű antitest, már márciusban felvetődött az Emírségekben. Pár esetről volt szó a hatóságok szerint.

Nálunk egyelőre tartanak még a vakcinák hatékonyságának hivatalos vizsgálatai, május végére ígérik az első eredményeket. A nekünk megküldött antittestteszt-eredmények között mindenestre bőven akadt olyan, ami a második Sinopharm-oltás után sem mutatott ki antitestet. Igaz, sok olyan is érkezett, ahol meg határérték felett volt az ellenanyagszint. Hogy nálunk lesz-e harmadik oltás, azzal alighanem megvárják a hivatalos vizsgálatok eredményét. Oltóanyag egészen biztosan bőven lenne hozzá, összesen 5 millió adagot vásárolt a kormány a Sinopharmból. (cnbc)