A rendőrség szerint azért kellett megbírságolni a biciklist, aki elesett, mert nem volt elég óvatos

baleset
2021 május 20., 07:50

Néhány hét elteltével reagált az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága Kristóf ügyére, aki úgy elesett biciklivel a Bajcsy-Zsilinszky úton, hogy mentőt kellett hívni hozzá, majd meg is bírságolták 10 ezer forintra.

Videóriportunkban megmutatta, melyik padkán próbált felhajtani - szabályosan, hiszen ott folytatódott a bicikliút -, amikor elvesztette az egyensúlyát. (A Magyar Kerékpárosklub több mint egy éve jelezte, hogy balesetveszélyes a padka, ami eleve azért jött létre, mert a Podmaniczky tér választásokra készülő felújításakor meg akarták szüntetni a bicikliútnak azt a szakaszát. Végül nem szüntették meg, de a padkát sem süllyesztették le.)

A kreszvaltozas.hu-n megjelent szöveg szerint az esést saját hibás balesetként kategorizálták. „Nem az elvárható óvatossággal haladt, ennek az eredménye volt az esése és a sérülése. A szabályaink szerint a járművezetőknek úgy kell közlekedniük – egyszerűen fogalmazva -, hogy se mást, se magukat ne veszélyeztessék. A büntetés kiszabására emiatt került sor, mert a szóban forgó bringás a figyelmetlenségből adódó eséssel önmagát veszélyeztette.”

link Forrás