A Budapest Közút nem látta balesetveszélyesnek a padkát, amiben elesett a 10 ezer forintra bírságolt biciklis

közlekedés
2021 május 03., 19:15

A Magyar Kerékpárosklub több mint egy éve jelezte, hogy balesetveszélyes a Bajcsy-Zsilinszky úti padka, ami olvasónk, Kristóf vesztét okozta. Ahogy videónkban bemutattuk: miután elesett a biciklijével, a rendőrök még meg is büntették tízezer forintra.

A tavalyi bejelentés nem érte el a célját, a Budapest Közút Zrt. nem látta balesetveszélyesnek a szegélyt, ezért nem is süllyesztették le. Az I bike Budapest posztjából kiderül, hogy a padka eleve azért jött létre, mert a Podmaniczky tér választásokra készülő felújításakor meg akarták szüntetni a bicikliútnak azt a szakaszát. A Magyar Kerékpárosklub tiltakozott, végül nem szüntették meg, de a bicikliút most véget ér a tér két szélén.

„Szállj le, told a biciklit 150 méteren keresztül a pesti belváros egyetlen észak-déli bringaútvonalán, majd ülj vissza. Amikor mégis kijelölték a bringautat, akkor kicsit ráreszeltek a kerékpárút nyomvonalában magasan hagyott szegélyre, de az továbbra is 10-15 centivel magasabb maradt a szabványnál, ami szerint szintben kéne lennie az úttesttel” - írják.

link Forrás

Frissítés: Cikkünk eredeti címében és szövegében tévesen a Magyar Közút Zrt-t jelöltük meg az érintett közterület kezelőjeként. Valójában a Budapest Közút Zrt-ről van szó, a hibáért elnézést kérünk.