Berki Krisztián ügyvédje lehet az egyik, akit szerdán elvittek a rendőrök egy több százmilliós vesztegetési gyanú miatt

bűnügy
2021 május 20., 06:48

A Pesti Srácok szerint Berki Krisztián, Galambos „Lagzi Lajcsi” Lajos és Gáspár „Győzike” Győző ügyvédje, az egykori adóhivatali vezető, Sz. Roland is érintett a több százmilliós vesztegetési ügyben, amiről szerdán számolt be a Központi Nyomozó Főügyészség.

A megalapozott gyanú lényege szerint egy férfi 2019 szeptembere és 2020 márciusa között több társával (köztük két ügyvéddel) együtt nagyjából 800 millió forintot kért és kapott egy vállalkozótól.

Arra hivatkoztak, hogy a pénzből Pintér Sándor belügyminiszternek, rendőröknek, NAV-osoknak és más hivatalos személyeknek kell fizetniük, hogy ne induljon adóhatósági és büntetőeljárás a vállalkozó ellen. Amikor mégis nyomozás indult, további 100 milliót kértek tőle. Ekkor azt mondták, Orbán Viktornak, Polt Péter legfőbb ügyésznek és egy magas rangú NAV-osnak is fizetnek belőle, hogy segítsenek elsimítani a dolgot.

Az ügyészség szerdán 12 helyszínen összehangoltan motozott, kutatott, és foglalt le dolgokat, majd 7 embert kihallgatott gyanúsítottként. Videó is készült egy alsónadrágos férfi őrizetbe vételéről és egy BMW lefoglalásáról.

A Pesti Srácok szerint Sz. volt az egyik ügyvéd. Azt írják, a társaságból néhányan más vállalkozóknál is próbálkoztak, hiába.

Sz. Rolandot nemrég felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték egy hivatali visszaéléssel és hivatalos személy által elkövetett bűnpártolással kapcsolatos ügyben. 2012 júliusában ment el a NAV-tól, előtte másfél évig az adóhatóság kiemelt ügyekkel foglalkozó szervezeti egységének, a Központi Nyomozó Főosztálynak vezetője volt.