Orbánra, Pintérre és Poltra hivatkozva vitte a 100 milliókat, alsónadrágban vitte el a rendőrség

bűnügy
2021 május 19., 14:48

A Központi Nyomozó Főügyészség nyomozást folytat vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmény miatt, amiben több 100 millió forintot kértek egy vállalkozótól, ügyvédek közreműködésével – közölte az ügyészség.

A nyomozó főügyészség további bizonyítékok beszerzése és az elkövetők elfogása érdekében kedden 12 helyszínen összehangoltan motozott, kutatott, és foglalt le dolgokat, majd 7 embert kihallgatott gyanúsítottként. Videó is készült egy alsónadrágos férfi őrizetbe vételéről és egy BMW lefoglalásáról.

photo_camera Fotó: ugyeszseg.hu/Youtube

Orbán és Pintér nevében zsaroltak

A megalapozott gyanú lényege szerint egy férfi 2019 szeptembere és 2020 márciusa között több társával (köztük két ügyvéddel) egy vállalkozótól a kérésükre kb. 800 millió forintot kapott. Az elkövetők arra hivatkoztak, hogy a pénzből Pintér Sándor belügyminiszternek, rendőröknek, NAV-osoknak és más hivatalos személyeknek kell fizetni, hogy a vállalkozó ellen ne induljon adóhatósági és büntetőeljárás. Amikor mégis nyomozás indult a vállalkozóval szemben, további 100 millió forintot kértek tőle azért, hogy az eljárást hivatalos személyek segítségével kedvezően befolyásolják.

A fentieken túl a vállalkozót közvetítőtökön keresztül egy további ügyvéd is megkereste azzal, hogy 150 millió forintért eléri a büntetőeljárás számára megfelelő lezárását. Az ügyvéd arra hivatkozott, hogy az ügylethez Orbán Viktor miniszterelnök, Polt Péter legfőbb ügyész és egy magas beosztású NAV-vezető befolyását kérik, és ezért a kért pénzből nekik is kell fizetni.

Az ügy felderítésében, a bűnügyi akció előkészítésében és végrehajtásában a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a NAV is közreműködött. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyonvisszaszerzési Hivatala a Központi Nyomozó Főügyészség felkérésére több 100 millió forint értékben biztosított vagyontárgyakat.

A nyomozó főügyészség elrendelte mindegyik elkövető őrizetét, és indítványozza a letartóztatásukat, erről a Budai Központi Kerületi Bíróság dönt.

Egy másik ügyben két éve első fokon börtönt kaptak azok, akik Pintér Sándorra hivatkozva csaltak ki pénzt EU-s pályázóktól. Tavaly pedig egy házaspárt becsapva három férfi akart eladni egy ferencvárosi ingatlant, azt hazudva, hogy egyikük Pintér Sándor jobbkeze, ezért könnyebben el tudja intézni a lakás papírjait.