Már forgatják az őszödi beszédről szóló krimit, aminek a főszereplői is megvannak

FILM
2021 május 21., 05:13

Bánovits Vivianne, Mózes András – a 24.hu információi szerint ők lesznek az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról és a 2006. őszi zavargásokról szóló fikciós nagyjátékfilm főszereplői. A készülő filmet, amit A hazugság ára címen jegyeztek be, a Mega Film Kiadó Kft. gyártja, a tervezett költségvetése pedig 800 millió forint.

photo_camera Tüntetők Budapesten, az Erzsébet téren 2006. október 23-án Fotó: JOE KLAMAR/AFP

A forgatás már elindult, legalábbis a Szabadság téren felállították a díszlet egy részét, kiégett autókat lehetett látni a helyszínen.

A két főszereplő, Bánovits Vivianne és Mózes Tamás lesz, előbbi korábban olyan filmekben szerepelt, mint az 1945 vagy a Pappa Pia, és olyan sorozatokban tűnt fel, mint az Egynyári Kaland vagy a Drága örökösök. Mózes András jelenleg a Thália Színházban dolgozik, aminek a filmet is készítő Kálomista Gábor az ügyvezető igazgatója.

Bánovits Vivianne a 24.hu-nak sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta, hogy szerepel a filmben, Mózes Andrást emailben keresték, ő pedig nem válaszolt. Bánovits korábban Instagramra posztolt egy fotót, amin egy „színész” feliratú széken ül a Kossuth téren, a Parlament előtt, a képhez pedig a #myjob, #movie, #action hashtageket írta, de a 24.hu megkeresése után törölte a posztot. Mózes András hasonló fotója még látható.

Úgy tudni, hogy a filmben szerepel még Trill Zsolt, Szikszai Rémusz és Zayzon Zsolt, aki szintén a Thália tagja, és aki telefonon megerősítette a 24.hu-nak, hogy szerepel a filmben, de részleteket nem mondott titoktartási szerződése miatt. Utóbbira hivatkozott Trill Zsolt is, aki nemrég egy huszáros film főszerepét is megkapta.

A film sztorija már korábban kiderült a castingra behívott színészeknek elküldött levelekből:

„Amikor egy ambíciózus, de elnyomott közvéleménykutató szakember rájön, hogy a főnöke részt vett egy botrányos hangfelvétel kiszivárogtatásában, úgy dönt, fényt derít az igazság részleteire, hogy azzal jobb pozíciót zsarolhasson ki magának. Összeáll újságíró szerelmével, és nyomozni kezd, de mivel hamar konfrontálódik a főnökével, egy nagyhatalmú kör célpontjává válnak.”