Négynemes ellenzéki konzultáció indul a Fudan Egyetemről

2021 május 26., szerda 11:03

Június 4-én kezdődik, és 13-áig tart a Fudan Egyetemről szóló konzultáció, amit Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester indított Karácsony Gergellyel közösen. Így szólnak majd a kérdések:

  • Egyetért-e azzal, hogy a Diákváros ne az eredeti tervek szerint és helyszínen épüljön meg?
  • Egyetért-e a kínai Fudan egyetem budapesti központjának létrehozásával?
  • Egyetért-e azzal, hogy a magyar állam hitelt vegyen fel vagy költségvetési forrást biztosítson a kínai Fudan egyetem budapesti központjának megépítésére?
  • Egyetért-e azzal, hogy Magyarországon olyan egyetem működjön közpénzből, amely nem nyújt ingyenes képzést magyar diákoknak?

Baranyi azt mondta, a „négynemes” konzultáció célja, hogy a kormány ne kössön olyan szerződést a jövő évi választásokig, ami bebetonozná a Fudan megépítését azon a területen, ahová a Diákvárost tervezték.

A konzultáción online ügyfélkapun és személyesen a konzultációs pontokon is részt lehet venni, de csak budapesti lakcím vagy tartózkodási hely birtokában. Feltétel az is, hogy a kitöltő 14 évnél idősebb legyen.

A konzultációt az aHang szervezi (ez a szervezet felel az ellenzéki előválasztás lebonyolításáért is), csatlakozott az LMP, a Momentum, az MSZP, a Kutyapárt, a Párbeszéd, a DK, a Sétáló Budapest és a Kulcs a Városhoz, Kulcs a Közélethez Egyesület.

Áprilisban a Magyar Jeti című videóműsorunkban is bemutattuk az ügy részleteit:

Címlapkép: ATTILA KISBENEDEK / AFP