Az Eb-jegy lesz a meccsekre érkező külföldiek védettségi igazolványa

sport
2021 május 29., 07:16

A koronavírus ellen védett személyekre vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni a mérkőzésre érkező magyar állampolgársággal nem rendelkező személyre, ha a mérkőzésre szóló érvényes, papíralapú vagy elektronikus részvételi jegyét felmutatja - áll a ma kiadott Magyar Közlönyben.

Magyarul, ha valakinek van jegye a Budapesten megrendezendő négy meccs valamelyikére, akkor azt felmutatva ugyanolyan jogok illetik meg, mint a védettségi igazolvánnyal rendelkezőket. Ugyanez a rendelet kitér arra is, hogy azok a külföldiek, akik a mérkőzésekre érkeznek, egy 72 órán belül elvégzett negatív eredményű PCR-teszt bemutatásával is beléphetnek, meccsre nézőként és a szurkolói zónába egyaránt. A szurkolói zónában pedig lehet ételt, italt fogyasztani, lehet zenés rendezvényeket, koncerteket szervezni, és ezek létszámkorlátozás nélkül megtarthatóak.

A futball Európa-bajnokságot június 11. és július 11. között rendezik meg Európa több városában. A tizenkét rendező város közül Budapest az egyetlen, ahol telt házzal mehetnek majd az EB mérkőzései.

(via Telex)