Vádat emeltek három ember ellen, akik tavaly a 28-as villamoson belekötöttek egy férfiba, majd agyonszúrták

bűnügy
2021 június 01., 12:58

Vádat emeltek a budapesti 28-as villamoson tavaly áprilisban elkövetett emberölés ügyében. A három vádlott és az áldozat között utóbbi kiskutyája miatt alakult ki szóváltás, majd az egyik vádlott mellkason szúrta a 25 éves férfit, aki a helyszínen meghalt.

A vádirat szerint a három hajléktalan vádlott (egy 44 éves és egy 39 éves férfi meg egy 30 éves nő) többnyire a józsefvárosi Salgótarjáni úton lévő elhagyatott épületekben volt. A három vádlott közül a férfiak unokatestvérek, a nő pedig alkalmi párkapcsolatban állt az idősebb férfival.

Részegen belekötöttek, aztán agyonszúrták

A vádlottak tavaly április 3-án este ittasan felszálltak a Kőbányai úti villamosmegállóban a Blaha Lujza tér felé közlekedő 28-as villamosra, hogy alkoholt és cigarettát vegyenek. A villamoson utazott egy barátjával a 25 éves férfi, és pórázon vele volt a kis termetű kutyája.

A 44 éves vádlott megállt, hogy a sértett barátjának ölében lévő kutyát megsimogassa, közben társaival gúnyos megjegyzéseket tett az állatra. A sértett felszólította a vádlottat, hogy az érvényben lévő járványügyi szabályokra is figyelemmel, tartsa magát távol tőlük. A vádlott erre kötekedni kezdett a fiatal férfivel, arcon köpte, szóváltás alakult ki köztük.

A vádlott kést vett elő, fenyegetően megindult a sértett felé, aki hátrált, barátja pedig a védelmére kelve felállt, és megindult volna a fenyegetőző felé, de a 39 éves vádlott arcon ütötte őt. Ekkor a kiskutya elszaladt, ami elterelte a két megtámadott figyelmét, és ezt a pillanatot kihasználva a 44 éves vádlott mellkason szúrta a sértettet.

A vezető megállította a villamost, kinyitotta az ajtókat. A két támadó és a velük lévő nő leugrott a villamosról, és elfutott. A késelő menekülés közben átadta a kést a barátnőjének, aki azt a Kőbányai úton egy virágládába rejtette.

A sértett kérte, hogy hívjanak mentőt, és keressék meg a kutyáját, de néhány percen belül elájult, majd a gyors és szakszerű orvosi ellátás ellenére a helyszínen meghalt.

Bűnügyi helyszínelők dolgoznak 2020. április 3-án éjszaka Budapesten, az Orczy térnél, ahol megöltek egy férfit.
photo_camera Bűnügyi helyszínelők dolgoznak 2020. április 3-án éjszaka Budapesten, az Orczy térnél, ahol megöltek egy férfit. Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

A Fővárosi Főügyészség a többszörös visszaeső 44 éves férfit emberöléssel, 39 éves férfi társát bűnsegédlettel, a 30 éves nőt pedig bűnpártolással vádolja. Az elsőrendű vádlottra végrehajtandó fegyház, férfi társára börtön kiszabását indítványozza a vádhatóság, a nőre pedig felfüggesztett börtönt kér.

A két férfi letartóztatásban van, a nő bűnügyi felügyelet alatt áll. (MTI)