Debrecenben a legdrágábbak, Salgótarjánban a legolcsóbbak az ingatlanok vidéken

ingatlan
2021 június 03., 19:55

Minden eddiginél drágábbak az ingatlanok vidéken: a legújabb felmérés szerint Debrecenben és Győrben már 400 ezer forint fölé emelkedtek a négyzetméterárak. Az ATV Híradója szerint az idén bevezetett Otthonteremtési Program támogatásai nemcsak pezsgést, hanem drágulást is hoztak az ingatlanpiacon.

photo_camera Fotó: ALESSANDRO RAMPAZZO/AFP

A megyeszékhelyek között már második éve Debrecen a legdrágább város, 429 ezer forintos négyzetméterárral. A Híradó által megkérdezett ingatlanszakértő szerint azok, akik a járványidőszak alatt nem akartak, vagy nem tudtak vásárolni, az elmúlt hónapokban újra megjelentek a piacon. Nem sokkal vannak lemaradva a győri árak sem, ott a panellakásokat is 420 ezer forint körüli négyzetméter-áron adják.

A legolcsóbb Salgótarján, ahol az előzőek harmadáért is lehet ingatlant venni. Egy átlagos lakást kb. 130 ezer forintos négyzetméteráron kínálnak, a családi házak ára viszont stagnál a nógrádi megyeszékhelyen.

Az országos lakásár-szint 2021-ben, az előző évihez feleakkora mértékben, nagyjából 9,1 százalékkal nőtt a NAV ingatlanforgalmi adatai alapján.