Modern felfogásban mutatják be a hagyományos magyar konyhát a Dubaji Világkiállítás 11 milliárdos pavilonjában

gasztronómia
2021 június 04., 17:24

Kiemelt szerepet kap Magyarország gasztronómiája a Dubaji Világkiállításon a magyar megjelenés részeként. Az expo magyar pavilonjában, ami már 11,266 milliárdosra drágult, mind az étterem, mind a bisztró különleges, újragondolt fogásokkal várja a látogatókat 2021. október 1. és 2022. március 31. között.

A megszokott magyar ízeket újragondolt formában építették be a pavilon gasztronómiai kínálatába, amely illeszkedik a Dubaji Világkiállítás újító szellemiségéhez - közölte az MTI-vel pénteken a magyar részvételt szervező Expo 2020 Magyarország Nkft.

Magyarországon az elmúlt években jelentős gasztronómiai fejlődés, szemléletváltozás történt, hazánk az európai csúcsgasztronómia térképén is megjelent. A Dubaji Világkiállítás kiváló lehetőséget biztosít a magyar konyhaművészet széles körben történő megismertetésére és népszerűsítésére - hangsúlyozta Tóth Andrea, az Expo 2020 Magyarország Nkft. ügyvezetője.

photo_camera A magyar pavilon látványterve Fotó: hungaryexpo2020.hu

A kézműves termékeket árusító gasztroshopban olyan, magas minőségű magyar élelmiszereket (például mézeket, lekvárokat, szörpöket) kínálnak a látogatóknak, amelyek egy része a pavilon étterem- és bisztrókínálatának ételeiben és italaiban is visszaköszön.

A Pintér Károly séf által összeállított bisztrómenüt Csapody Balázs, a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke és Mautner Zsófia gasztroblogger mutatták be pénteken.

A bisztró könnyed, friss fogásokkal várja a látogatókat, modern felfogásban bemutatva a hagyományos magyar konyhát, külön ügyelve a szezonalitásra: novemberben például libaételek készülnek, decemberben karácsonyi és újévi, az ünnepre jellemző fogások kerülnek fel az étlapra, de helyet kap a kínálatban a farsangi fánk is.

Az étteremben kóstolómenük várják a vendégeket, amelyek bemutatják az évszakok hangulatát is. A hathetente változó menüsorok a négy évszak nevét viselve, azok legmeghatározóbb alapanyagaiból készülnek.

A helyi szigorú alkoholfogyasztási szabályokat betartva az érdeklődők megkóstolhatják a magyar borokat is, amelyek az ételekhez párosítva egyedülálló gasztronómiai élményt nyújtanak.