Alacsony szinten stagnál a járvány

járvány
2021 június 08., 07:35
link Forrás

Mint hétfői adat-összefoglalónkban már jeleztük, hogy egy járványhullám lecsengése általában igen hosszan elnyúlik - ezt Magyarországon eddig nem állt módunkban megtapasztalni, mert az első hullám javarészt elkerülte az országot, a második pedig el se ült, mire jött a harmadik. A mai adatok is ezt igazolják, a pillanatnyilag legérdekesebb statisztikák, a még mindig kórházi kezelésre, gépi lélegeztetésre szorulók száma szinte változatlan, minimálisan csökkent csak. Az Operatív Törzs legfrissebb adatai szerint jelenleg 591-en szorulnak kórházi ellátásra, közülük 63-an gépi lélegeztetésre.

link Forrás

Hétfőn 17 újabb halálos áldozatot követelt a járvány, ezzel a járvány három hullámában már összesen 29883-an vesztették életüket a hivatalos statisztikák szerint.

link Forrás

Némileg nőtt az új fertőzöttek száma, ami annyiban nem meglepő, hogy a hétvégén rendre alacsonyabb számokat szoktak jelenteni. Annyiban viszont mégis meglepő, hogy most kevesebb teszttel mutattak ki több, összesen 117 fertőzöttet, mint vasárnap. Vagyis nőtt a pozitív tesztek aránya, de az 1,99 százalékos érték még mindig alatta van az öt százalékos küszöbnek, ami a WHO szerint arra utal, hogy kontroll alatt van a járvány terjedése.

link Forrás

A hétvégéhez képest az oltási program is új lendületet vett, ám az, hogy hétfőn 16899-en kapták meg a védőoltás első dózisát, tényleg csak a hétvégi adatokhoz képest mutat jól.

link Forrás

A mindkét dózissal beoltottak száma viszont mára meghaladta a négymillió főt. Ez idáig összesen 5,28 millióan kapták meg a védőoltásukat - köztük negyedmillióan még az oltási kampány elején, regisztráció nélkül. A regisztráltak száma a legfrissebb tájékoztatás szerint 5,294 millió, vagyis még mindig csaknem háromszázezer regisztrált nem kapta meg az első dózisát sem.

link Forrás