Egy zuglói kocsmából vihették el a rendőrök azt a férfit, akit később félholtra vertek a fogdán

bűnügy
2021 június 10., 05:29

Egy zuglói kocsmából vitték el a készenlétisek azt a férfit, akit később az egyik fővárosi rendőr-főkapitányságon hárman úgy összevertek, hogy életveszélyes állapotba került - írja a Blikk. A lap szerint hőzöngött, zaklatta a pultost és a vendégeket, ezért hívták ki rá a rendőröket.

Hétfőn derült ki, hogy a férfit múlt csütörtökön az előállítás közben olyan súlyosan bántalmazták, hogy életveszélyes sérüléseket szenvedett, többszörös bordatörése is lett.

A Blikknek egy szemtanú most arról beszélt, hogy jelen volt, amikor a férfit elvitték egy zuglói kocsmából, ahol állítása szerint törzsvendég volt. Miután túl sokat ivott, balhézni kezdett, ezért hívta ki végül a tulajdonos a rendőröket.

A lap értesülései szerint a helyszínre először a készenléti rendőrök mentek ki, ők vitték be a férfit a kerületi kapitányságra, ahol kollégáik súlyosan bántalmazták. A Fővárosi Törvényszék közlése szerint ketten vettek részt az ütlegelésben, harmadik társuk pedig az egészet végignézte. A Blikk azt is tudni véli, hogy a rendőrök a férfit előállító készenlétisekre próbálták kenni a bántalmazást. A fogdán azonban kamera működött, melynek felvétele bizonyító erejű lehet.

A letartóztatott rendőröket hivatalos eljárásban csoportosan elkövetett bántalmazással és életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsítják, az egyikük ellen egy másik büntetőeljárás is folyamatban van. Esetükben a bizonyítékok manipulálása is felmerült. A szolgálati jogviszonyukat azonnal felfüggesztették.

Az eset nyilvánosságra kerülése után Terdik Tamás rendőr vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya elfogadhatatlannak nevezte a történteket.