Újra lehet személyesen kérdezni a Kormányinfón

  • Történelmi Kormányinfó a mostani.
  • A világjárvány idején beszüntették az újságírók előtt rendezett sajtótájékoztatókat, november óta csak írásban lehetett kérdezni, így csak reménykedhettünk, hogy Gulyás Gergely meg is válaszolja a kérdéseket.
  • Most viszont – másfél hónappal azután, hogy a focimeccseket is megnyitották a nézők előtt – újra van lehetőség kérdezni, a 444 is ott van a Miniszterelnökségen, ahol Orbán Viktor is az újságírók elé állt.
2021 június 10., 10:48

Nem lenne-e jobb egy kültéri Kormányinfó?

Gulyás Gergely az Azonnalinak azt mondta, meg fogják fontolni. Ezzel a sajtótájékoztató véget ért.

2021 június 10., 10:44

Szomorú a Parlament

Mondta Orbán, aki szerint az ülések átmentek egy show-ba, és bízik benne, hogy ez változik. Nagy a kísértés, hogy plenáris ülésekre ne menjenek el, de igyekeznek megőrizni a komolyságukat – mondta Orbán. Arra a kérdésre, melyik ellenzéki politikust tiszteli, nem mondott neveket.

2021 június 10., 10:44

A győzelem sosem végleges

Orbán a legutóbbi parlamenti eskütételén azt mondta, a győzelem sohasem végleges, és a vereség sohasem végletes, aki ezt nem érti, ne menjen politikusnak.

2021 június 10., 10:41

A védettségi igazolványhoz miért nem elég a PCR-teszt?

Ezt kérdezte az Azonnali. Gulyás Gergely válaszolt: a PCR-teszt csak néhány napra ad garanciát a védettségről, az oltás vagy a betegség legyőzése hónapokra.

2021 június 10., 10:38

Orbánt tájékoztatták a pockok állapotáról

Orbán azt mondta, rendszeresen kapott tájékoztatást arról, hogy a magyar vakcina kifejlesztése hol tart, még a kísérleti pockok állapotáról is kapott jelentést (egyébként váltakozó állapotban vannak).

2021 június 10., 10:34

Szeptember 30-ig meg kell állapodni a hitelmoratóriumról

Utána egy új „rezsimet” kell létrehozni – mondta Orbán.

2021 június 10., 10:32

Orbán a honvédség vezetőjének távozásáról

Egy kiváló ember, akivel még fog együtt dolgozni, azért távozott, mert a honvédség fejlesztése egy új szakaszba lépett – mondta Orbán.

2021 június 10., 10:31

Tiborcz István közszereplő?

Orbán a kérdésünkre azt mondta, hogy szerencsére ezt nem neki, hanem a bíróságoknak kell eldönteniük.

2021 június 10., 10:30

Keresztényellenes-e a pápa?

Erről beszélt Bencsik András, a kérdésre Orbán azt mondta, a pápa a katolikus egyház feje, akiről a legmélyebb tisztelettel lehet csak beszélni, és jó kérdés, hogy ki döntheti el egyáltalán, hogy egy pápa lehet-e keresztényellenes.

2021 június 10., 10:29

Aki teheti, hajózni fog

A kérdésünkre Orbán azt mondta, hogy lehet, hogy aki teheti, hajózni fog a nyáron. A 444 megkérdezte, hogy lát-e problémát Orbán, hogy egy miniszter egy állammal üzletelő üzletember hajóján nyaral. Azt mondta, az összeférhetetlenségi szabályokat be kell tartani.

2021 június 10., 10:24

Orbán szerint kitolódik a védettség

Orbán azt mondta, lassúnak találja, hogy 2022 második felében lesz saját oltóanyagunk, addig lesz olyan helyzet, hogy a készleten lévő vakcinamennyiség lejár. Az átmenet alatt hogyan oldjuk meg a vakcinabeszerzést? – kérdezte. Orbán szerint az időtáv tolódik, először 6 hónapra ígértek védettséget, de már 8-ról van szó, és szerinte lesz az több is. Orbán azt mondta, még 5 millió AstraZenecát, Modernából 1 milliót, Pfizerből 6,1 milliót várunk, egyedül az orosz vakcina fut ki hamarosan. Normális készletgazdálkodással ennek elégnek kell addig lennie – mondta Orbán, említve, hogy oltásra senkit sem fognak kötelezni.

2021 június 10., 10:22

Orbán szerint az európai középmezőnyben vagyunk

A KSH adatai szerint áprilisban Magyarországon 40 százalékkal többen haltak meg, mint egy évvel korábban, ez nem európai középmezőny, hanem a legrosszabb adat. Orbán azt mondta, de, a középmezőnyben vagyunk, igaz, hogy elöl kellene lenni inkább. A kormány teljesítményéről azt mondta, minden ember, akit látott, mindenki a legjobb tudása szerint harcolt. A 444 említette, hogy a középmezőny 2020-as adatra vonatkozott, a KSH szerint a harmadik hullám miatt idén pusztítóbb a helyzet.

2021 június 10., 10:20

Mit csinálunk másként, mint a laborként használt Ausztria?

A 444-től Haszán Zoltán a járvány halálos áldozatairól kérdezte Orbánt: mit csinálunk mi másként, mint a laborként emlegetett Ausztria, ahol eddig 10 ezren haltak meg, nálunk meg 30 ezren, pedig ott kevesebb beoltott volt. Orbán szerint ez fontos kérdés, az akadémiával is beszélt arról, hogy meg kell vizsgálni, mi ennek az oka, mit tudunk jobban csinálni. Hogy a késői zárás felelős lehetett-e a több halottért, azt mondta Orbán, jobb, ha a kormány a saját döntéseit nem minősíti.

2021 június 10., 10:16

Szabályok betartása, adók befizetése

Ha kormányváltás esetén 7 év alatt a következő miniszterelnök családja is tízmilliárdokkal gyarapodik, arra mit mondana? – kérdezték Orbánt, aki elismételte, hogy akkor azt javasolná, hogy tartsák be a szabályokat, és fizessék be az adókat.