Gyerekek is kaphatják a Sinopharm egyik vakcináját Kínában

járvány
2021 június 11., 10:56

Engedélyezte a Sinopharm egyik koronavírus elleni oltóanyagának alkalmazását a 3 éven felüli gyermekek körében a kínai gyógyszerészeti hatóság - közölte pénteken a kínai egészségügyi bizottság.

A Sinopharm a pekingi székhelyű CNBG-vel közösen fejlesztett, elölt vírust tartalmazó vakcinája a második Kínában, aminek az alkalmazását kiskorúak körében is engedélyezték. Múlt pénteken a kínai gyógyszerészeti hatóság a Sinovac szintén semlegesített vírusra épülő oltóanyagának adta ki az engedélyt a 3 és 17 év közötti korosztályra.

A kínai egészségügyi hatóság közlése szerint az országban már mintegy 622 millió ember kapta meg legalább az első oltását. Jelenleg hét vakcinát használnak Kínában, ezekből öt oltás kétdózisú, egy van, amelyik egydózisú, és egy, amelyikből három adag kell.

Az oltási kampány során Kínában június végéig az 1,4 milliárdos lakosság mintegy 40 százalékénak beoltását tűzték ki célul. A Hszinhua kínai állami hírügynökség korábbi jelentése szerint a kínai egészségügyi hatóságok az év végéig a járvány szempontjából különösen veszélyeztetettnek ítélt célcsoportok 70 százalékát szeretnék beoltani. (MTI)