Miközben Magyarország homofób kampányt indít, addig Bécsben szivárványcsaládos érzékenyítő csomagot visznek be az óvodákba

külföld
2021 június 11., 11:13

Miközben Magyarországon a pedofil-törvény keretében akarják betiltani, hogy a 18 év alattiak találkozzanak a melegség és a nemváltás kérdésével, addig Bécs Városa szivárványcsaládokról szóló érzékenyítő tudásanyag-csomagot állított össze óvodák számára, mert szerintük nem lehet elég korán kezdeni az érzékenyítést, áll Bécs Városa közleményében.

Az első csomagot egy floridsdorfi óvodában adták át, további 350 intézmény követi őket.

„A diszkriminációt meg kell szüntetni, és minden embernek, beleértve az LMBTQ közösség tagjait, egyenlő esélyt kell biztosítani” – jelentette ki Christoph Wiederkehr bécsi alpolgármester. A politikus szerint a pedagógusok képzésének és a korai gyermekkorban megkezdett érzékenyítésnek ebben kiemelkedő szerepe van.

A csomagban olvasmányos brosúrákat, plakátot, egy sokszínű családokról szóló könyvet, illetve egy kifestőt is találni. Utóbbiban a gyerekek különböző családformákat különböző színekre színezhetnek. Az érzékenyítő anyag hamarosan minden városi és magánóvoda számára ingyenesen elérhető lesz. A 21. kerületi Floridsdorfban egyébként nem ez az első diszkriminációellenes ötlet, ami felbukkan: nemrég egy szivárványos padot adtak át, áprilisban pedig a kerületi hivatal előtti zebrát festették tarkára.

Eközben Magyarországon csütörtök a kormánypárt egy törvényjavaslatot nyújtott be, amiben megtiltanák, hogy az iskolákban és a médiában „népszerűsítsék” a homoszexualitást és a nemváltást a 18 év alattiaknak.