Dán szövetségi kapitány: Nem tudom eléggé dicsérni a játékosaimat

foci-eb
2021 június 13., 05:54

„Kemény éjszaka volt. Az események mindannyiunkat emlékeztettek, hogy a legfontosabb dolog az életben, hogy értékes kapcsolataid legyenek. Nem tudom eléggé dicsérni a játékosaimat. Nem is lehetnék büszkébb ezekre az emberekre, akik ennyire törődnek egymással, még egy ilyen nehéz időszakban is, amikor egy nagyon kedves barátom szenved” - nyilatkozta Kasper Hjulmand dán szövetségi kapitány a szombat esti, finnek ellen 0-1-re elveszített Eb-meccs után.

A meccs után adott interjúk szerint a csapat nem is igazán törődött a vereséggel, gondolatban ugyanis mindannyian az első félidő végén összeeső Christian Eriksennel és családjával voltak.

Hjulmand dicsérte játékosait, amiért hamar falat formáltak a fekvő Eriksen körül, majd annak ellenére is beleegyeztek a meccs folytatásába, hogy korábban tanúi voltak annak, ahogy csapattársukat újraélesztik. Az UEFA annyit jelzett a csapatnak, hogy ha nem játsszák le aznap a meccset, akkor vasárnap délután 2-re kell visszajönniük, és befejezni a játékot.

„Nem volt nyomás az UEFA részéről. Tudtuk, hogy két választásunk van. A játékosok viszont nem hitték, hogy képesek lennének aludni az éjjel, és holnap visszatérni a pályára. Őszintén szólva tényleg a legjobb döntés volt, hogy túlestünk rajta. Persze ilyen érzelmekkel nem lehet játszani, de hogy megpróbáltuk, az is egészen hihetetlen.”

Hjulmand szerint a csapat addig várt a játék újrakezdésével, amíg nem kaptak hírt Eriksenről a kórházból.

A szövetségi kapitány beszélt arról is, hogy az elsőként Eriksenhez siető Simon Kjaer csapatkapitányt nem sokkal a meccs újrakezdése után le kellett cserélnie, mert lelkileg összeroppant.

A dán csapat orvosa a meccs után elmondta, hogy amikor odaért a fekvő Eriksenhez, a játékos nem volt ugyan magánál, de volt légzése és pulzusa is. Ez azonban hamarosan megszűnt, ekkor kezdték a szívmasszázst. (Guardian)