Hadházy: Nem asszisztálunk a gyűlöletkeltő színjátékhoz

POLITIKA
2021 június 14., 07:16

„Nem asszisztálunk a gyűlöletkeltő színjátékhoz” – írta Facebookon Hadházy Ákos, aki így jelentette be, hogy a Momentum Mozgalommal egyeztetve Szél Bernadettel és Szabó Szabolccsal úgy döntöttek, kedden egyáltalán nem szavaznak a Fidesz homofób törvényjavaslatáról. Hadházy úgy fogalmazott, ezt ajánlják minden más ellenzéki kollégának is.

„A cél kettős: egyrészt mindig kell egy újabb ellenség, legyen kitől félni és legyen kit gyűlölni a propaganda által felheccelt embereknek. A másik cél az ellenzék csapdába csalása, ezért trükkösen »pedofília-ellenes« csomagnak álcázták a törvényt – így aki nem szavazza meg, az nyilván a gyermekek megrontóinak pártján áll. Már látszik, hogy a propaganda ugrásra készen áll, holnaptól ezzel lesz tele minden.”

Posztjához egy olyan fotót mellékelt, amin Orbán Viktor Putyinnal fog kezet. Hadházy azt írta, „Orbán mindenben Putyint utánozza, most éppen a homofób törvénnyel”.

A 444-en megjelent véleménycikkében Gulyás Márton is azt írta, hogy „a putyini mintára készült homofób törvény végszavazását bojkottálni kell”.

Az orosz mintájú homofób propagandatörvény ellen már 65 ezren írták alá a Budapest Pride petícióját, és több mint 18 ezren jeleztek vissza a Propagandatörvény helyett elfogadást! című tüntetésre.