Még csak 5000 ember vette át a karszalagot, amivel bemehet a magyar-portugál meccsre

foci-eb
2021 június 14., 12:28

Még csak ötezer szurkoló vette át azt a karszalagot, ami a koronavírus elleni védettséget igazolja, és nélkülözhetetlen a keddi magyar-portugál foci-Eb-mérkőzés megnézéséhez a Puskás Arénában.

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó-szövetség szóvivője ezért megint figyelmeztette a szurkolókat, hogy lehetőleg még ma vegyék át a belépéshez szükséges karszalagot, mert ha ezt sokan a mérkőzés napjára hagyják, hatalmas sor alakulhat ki.

„Fontos, hogy a védettséget igazoló plasztikkártyát és a mobilalkalmazáson bemutatott igazolásokat is elfogadják a szervezők, ezek meglétét azonban nem a stadionnál, a közvetlen belépés előtt ellenőrzik. A meccsekre kilátogató szurkolók a találkozókat megelőző nap reggelétől kezdődően három különböző ponton mutathatják be papírjaikat. A védettségi igazolás mellett érvényes személyi igazolványt vagy útlevelet kell felmutatni. Itt karszalagot kapnak, amellyel az adott mérkőzésen részt vehetnek” – mondta az MTI-nek Sipos Jenő, aki kiemelte, mindenki kizárólag a saját karszalagját veheti át.

photo_camera Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

A Groupama Arénánál a Sas-szobor mellett, a Városligetben a Dózsa György úton és a Papp László Budapest Sportarénánál lehet hozzájutni a karszalagokhoz, amik elengedhetetlenek a belépéshez a Puskás Arénába. Ezek a pontok a mérkőzések előtti napokon 8 órától 20 óráig tartanak nyitva, míg a meccsnapokon 7 órakor nyitnak, és a második félidő kezdetekor zárnak. Minden mérkőzésre különböző színű karszalaggal lehet belépni, azaz aki több mérkőzésre is váltott jegyet, annak újra be kell mutatnia a védettségi igazolását.

„A legnagyobb sorok várhatóan az Aréna közelében lesznek, javasoljuk mindenkinek a másik két helyszín igénybevételét, lehetőleg már a mérkőzések napja előtt. A meccsek kezdése előtt nagy sor várható” – mondta Sipos.

A külföldről érkező szurkolók a repülőtéren is átvehetik a karszalagjaikat.

„A kiskorú drukkerek igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében vehetnek részt a találkozókon, nekik nem szükséges a karszalag kiváltása, kivéve azon 16-18 évesek számára, akik már rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, és kísérő nélkül kívánják megtekinteni az Eb-mérkőzéseket” – közölte Sipos.

A Puskás Arénában kedden rendezik az első mérkőzést, amin a magyarok a címvédő portugálokkal találkoznak, szombaton pedig a világbajnok franciákat fogadja a magyar válogatott. Jövő szerdán francia-portugál találkozó lesz a Puskás Arénában, ahol június 27-én még egy nyolcaddöntőt rendeznek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.