12 évig fizettetett belépőt a badacsonytomaji önkormányzat a strandolókkal, pedig nem is az övék a partszakasz

bűnügy
2021 június 16., 10:34

Több mint egy évtizeden keresztül jutott jelentős bevételhez a badacsonytomaji önkormányzat a strandon szedett belépőjegyekből, miközben a partszakasz valójában nem a város tulajdona, írja a 24.hu. Információik szerint az önkormányzat csak az idei szezon előtt rendezte a jogi viszonyokat és kötött megállapodást a terület használatára.

A vízparti terület nem az önkormányzaté, hanem az államé, és a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (KDTVÍZIG) kezelésében áll. A településnek a KDTVÍZIG-gel 2008 december 31-ig volt bérleti szerződése, amit csak tizenkét évvel később, tavaly decemberben újítottak meg.

A strandon ennek ellenére évek óta szedtek belépőt, a bevételek pedig a Badacsonytomaj Városüzemeltető Nonprofit Kft.-hez folytak be – az önkormányzat cége 2005 óta üzemelteti a fürdőt.

A badacsonytomaji önkormányzat ügyeivel nemrég mi is foglalkoztunk, június 3-án NAV-nyomozók tartottak házkutatást a badacsonytomaji polgármesteri hivatalban, illetve Krisztin N. László polgármester házában. A NAV költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz, egy 2 milliárd 435 millió forintos, úgynevezett GINOP-pályázat ügyében.

Kiemelt videóink