Bűnösnek vallotta magát az ügyvédpár, akik fegyvert fogtak egy BLM-tüntetés résztvevőire

külföld
2021 június 18., 06:29

Mark és Patricia McCloskey 2020 júniusában felfegyverkezve lépett ki gigantikus palotájuk elé, miután házuk előtt vonult el a Black Lives Matter-mozgalom pár támogatója. A pár, akik egyébként mindketten ügyvédek, egy félautomata fegyvert és egy pisztolyt tartottak a demonstrálók felé. A missouri állambeli házaspárt nem sokkal később letartóztatták illegális fegyverhasználatért, most pedig bűnösnek is vallották magukat.

link Forrás

Mark McCloskey azzal próbált védekezni, hogy csak „a dühös tömeg” miatt reagált így, a kedden tartott tárgyalás után viszont azt is hozzátette, hogy újra megtenné:

„Ha ilyen tömeg közeledik felém, minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy fizikailag is fenyegetve érezzék magukat, mert csak ez tántorítja el őket attól, hogy kárt tegyenek a házamban és a családomban.”

A McClosky házaspár mindkét tagja bűnösnek vallotta magát, Mark McCloskyt 750 dollár, feleségét pedig 2000 dollár megfizetésére büntették. Ügyvédi tevékenységüket folytathatják és fegyvereiket is megtarthatják. Az ügyész nyilatkozata szerint azért úszták meg ennyivel, mert mindketten büntetlen előéletűek voltak, mert ők maguk hívták a rendőrséget, és mert a fegyvert végül nem használták, és senki sem sérült meg. (BBC)