Szigorították Sidi Péter büntetését

sport
2021 június 21., 12:18

A Magyar Sportlövő Szövetség (MSSZ) elnöksége hétfőn, másodfokon két évre tiltotta el Sidi Pétert, amiért a márciusi indiai világkupán jogosulatlanul bement a később pozitív doppingmintát szolgáltató Péni István szobájába.

Sidi Péter sportlövő
photo_camera Sidi Péter sportlövő Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

Nagy György, az MSSZ elnöke az elnökségi ülés után tartott sajtótájékoztatón bemutatta azt a felvételt, amelyen látható, ahogy a komáromi világ- és Európa-bajnok puskás belépett csapattársa szobájába, majd közel 45 perc után elhagyta azt.

A mai napon az elnökség az én javaslatomra az elsőfokú egyéves eltiltást két évre módosította” - mondta a sportvezető. Hozzátette, a szövetség nem tudja bizonyítani azt, hogy Sidi manipulált Péni vitaminjával, és vádaskodni sem akar, a büntetést csak a jogtalan behatolás miatt szabták ki rá. Sidi első fokon még csak egyéves eltiltást kapott.

Péni Istvánt viszont a pozitív doppingminta ellenére a nemzetközi szövetség közvetlenül a májusi, eszéki Európa-bajnokság előtt felmentette, miután illetékes testülete arra jutott, hogy ártatlan a szóban forgó doppingügyben, vele szemben szabotázs történt. (MTI)