Orbán szégyenteljesnek tartja, hogy az Európai Bizottság elnöke szégyennek tartja a melegeket érintő törvénymódosításokat

POLITIKA
2021 június 23., 13:17

Közleményben reagált a Miniszterelnöki Sajtóiroda arra, hogy az Európai Bizottság elnöke, Ursula Von der Leyen szégyennek nevezte a magyar melegeket érintő törvénymódosításokat, mert az „megkülönbözteti az embereket szexuális irányultságuk alapján, és sérti az Európai Unió alapvető értékeit”.

Erre Orbán Viktor: „Az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert valótlan állításokra épül. A nemrég elfogadott magyar törvénytervezet védi a gyermekek jogait, garantálja a szülők jogait, és nem vonatkozik a 18 éven felüliek szexuális orientációval kapcsolatos jogaira, így semmilyen diszkriminatív elemet nem tartalmaz. A Bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert a magyar törvény az Európai Unió Alapjogi Chartájának 14. cikk (3) bekezdésén nyugszik. A Bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert elfogulatlan vizsgálat nélkül tesz közzé elfogult, politikai véleményt.”

A múlt héten elfogadott törvény orosz mintára gyakorlatilag megtiltotta, hogy az iskolai felvilágosításokon a homoszexualitásról vagy a nemváltásról beszéljenek, vagy ezeket 18 éven aluliaknak megjelenítse.