PR-szagú magyarázkodásba kezdett az UEFA a stadionbotrány után

foci-eb
2021 június 23., 12:55

Kedden hatalmas felháborodást okozott Németországban, hogy az UEFA nem engedte szivárványszínekkel kivilágítani a müncheni stadiont, amikor ott a németek a magyar válogatottat fogadják. A bajor város vezetése ezzel akart szolidaritást vállalni a meleg közösségekkel, akiket Magyarországon hátrányosan érintenek a múlt heti törvénymódosítások. München főpolgármestere szégyenteljesnek nevezte a döntést, több német stadiont pedig csak azért is szivárványosra világítanak.

Az UEFA PR-osai most azzal próbálták menteni a menthetőt, hogy szerdán a közösségi médiás felületein szivárványosra cserélték a szervezet logóját. Mellékeltek hozzá egy magyarázkodó szöveget is, amiben leírják, szerintük miért nem volt politikai döntés, hogy nem engedték kivilágítani az Allianz Arénát. Az UEFA szerint inkább maga a müncheni önkormányzat kérése volt politikai töltetű. „Az UEFA számára a szivárvány nem egy politikai szimbólum, hanem a sokszínűbb és befogadóbb társadalom iránti elkötelezettségünk jele.”

link Forrás

Egyébként az UEFA legutóbb amiatt is vizsgálatot indított, hogy a németek kapusa, Manuel Neuer szivárványos karszalaggal lépett pályára a franciák és a portugálok ellen. Vasárnap állapították meg, hogy ez a sokszínűség jele volt, ezért leállították a vizsgálatot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.