Szaunát és fitnesztermet is kapnak az Alapjogokért Központ munkatársai

POLITIKA
2021 június 24., 10:46

A Budakeszi útra, egy hatszintes épületbe költözik az Alapjogokért Központ nevű kormányközeli szervezet. Az egyik szomszéd a Türk Tanácsnak otthont adó Ybl-villa, a másik a Magyar Művészeti Akadémia egyik kutatóintézete.

A 300 millió forintos átalakítás eredményeként a központ munkatársai szaunát és fitnesztermet is kapnak, írja az Átlátszó. A közbeszerzési hirdetményből kiderül, hogy a -1. szinten konferenciaterem lesz, a földszinten pedig elegáns lobby. „Az emelet a vezetői irodák szintje, ez a legnívósabb megjelenésű szint (…) a többi szinten elegáns, letisztult, de egyszerűbb belsőépítészeti megoldások megvalósítására kerül sor.”

A szervezet mögött álló Jogállam és Igazság Nonprofit Kft. nem állami cég ugyan, de mivel szinte kizárólag közpénzből él, muszáj közbeszerzési eljárást lefolytatnia.

Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója egy 2019-es rendezvényen.
photo_camera Kósa Lajos, Szánthó Miklós és Gulyás Gergely Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Az Alapjogokért Központ vezetője Szánthó Miklós, aki a fideszes médiaholding, a KESMA kuratóriumi elnöke is. Tavasszal kielemezték, hogy „Gyurcsány akkor is nyer a baloldalon, ha veszít”, tavaly pedig átfogó kutatást indítottak az Orbán-kormányról, a címadással kezdték: „Újra naggyá teszik Magyarországot”.