Tele lesz a Puskás szivárványos hirdetéssel a vasárnapi meccsen

foci-eb
2021 június 26., 18:21

Ha lenne az UEFA-nak nagykövete, már fáradhatna is be a Külügyminisztériumba, hogyan engedélyezhetett ilyen provokációt, de nagyon úgy néz ki, hogy a vasárnapi Hollandia-Csehország Eb-nyolcaddöntőn szivárványos lesz a Puskás Aréna. Nem kívül, hanem belül.

A mai amszterdami Wales-Dánia meccsen ugyanis több szponzor is a Pride-hónaphoz igazította az eddigi hirdetéseit.

Így a Volkswagen:

A Booking.com:

A Tik Tok:

A Just Eat

photo_camera Fotó: OLAF KRAAK/AFP

És a Heineken:

A kínai hirdetők, a Gazprom és a Qatar Airways maradtak az eddigi reklámjaiknál.

Alighanem ezek az új hirdetések lesznek a Puskásban is holnap, legalábbis a booking.com jelezte, hogy az EB végéig maradnak ezek a hirdetések.

Szijjártó Péter már abban összeesküvést látott, hogy Münchenben a német-magyaron egy szurkoló szivárványos zászlóval rohant be a magyar himnusz alatt, szerinte direkt engedhették be a rendezők. (Miközben a pályára berohanást a Puskás Arénában sem sikerült megakadályozni, a német-magyarral egyidőben zajló francia-portguálra 4-en is beszaladtak, igaz, zászló nélkül.)

Az UEFA azt nem engedélyezte, hogy Münchenben a stadion szivárványos kivilágítást kapjon, hogy ezzel tiltakozzanak az ellen, hogy a magyar parlament a pedofilellenes törvényt homofób módosítókkal fogadta el. De a szivárványos hirdetésekkel a szövetségnek nincs baja. A The Athletic szerint az UEFA azt nyilatkozta, hogy minden partnerük maga dönthet a saját üzeneteiről, az UEFA pedig teljes mértékben támogatja a toleranciát és az elfogadást.

A harmadik dán gól a négyből
photo_camera Fotó: KOEN VAN WEEL/AFP

A hollandok pedig új csapatkapitányi karszalaggal készülnek Budapestre.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke azt kérte az utolsó budapesti meccs előtt (ahol a magyar csapat már nem, de minden bizonnyal több 10 ezer magyar szurkoló ott lesz), hogy „minden tekintetben sportszerűen szurkoljon, tartózkodjon a himnuszok kifütyülésétől, továbbá minden olyan kirekesztő (rasszista, homofób, soviniszta) megnyilvánulástól, mely beárnyékolná a magyar nemzeti válogatott és a szurkolók elismerésre méltó teljesítményét, és ez által az ország megítélését. Kérem ezt tartsák be akkor is, amikor mások részéről provokációt tapasztalnak.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.