Orbán Viktor: Falanxban vonultak föl a szivárvány zászlós miniszterelnökök

belföld
2021 június 28., 05:55

„A szivárványos országoknak joguk van túllépni a bináris, férfi-nő, anya-apa rendre épülő társadalmi berendezkedésen” - írja Orbán Viktor a Szamizdat 11. címet viselő újabb kinyilatkoztatásában. Ebben az írásban az Európai Tanács legutóbbi ülését értelmezi a miniszterelnök, ahol „falanxban vonultak föl a szivárvány zászlós miniszterelnökök”.

A homofób törvénymódosítók kapcsán valóban komoly vita zajlott a miniszterelnökök között. Soha korábban nem fordult elő, hogy a résztvevők ennyire hosszan, és ilyen élesen mentek volna neki a Tanács egyetlen tagjának - írtuk erről.

Orbán Viktor a Tanács ülésén.
photo_camera Orbán Viktor a Tanács ülésén. Fotó: Olivier Hoslet/AFP

Ezt a mostanit, a 2015-ös, a menekültekről folytatott vitához hasonlítja. Szerinte mindkét esetben a liberálisok abból indultak ki, hogy itt olyan kérdésekről van szó, amelyekre csak egyféle, a liberális véleményhegemóniának megfelelő válasz adható.

„A liberálisok szerint a gyermekek kezébe kell adni azokat az érzékenyítő kiadványokat, amelyek felvilágosíthatják őket a heteroszexualitásról, a homoszexualitásról, a biológiai nem elhagyásáról és a nemváltó operációkról... ...A nem liberális demokraták szerint a gyermek szexuális nevelése a szülő joga, és ebben az ő beleegyezése nélkül se az állam, se a pártok, se az NGO-k, se a szivárványos aktivisták nem játszhatnak szerepet ” - egyszerűsíti a dolgot Orbán.

Hogy valójában mennyire törődik a kormány a gyerekekkel, azt ebben a cikkben foglaltuk össze.

(A borítóképen egy ókori phalanx. Forrás: ANN RONAN PICTURE LIBRARY/Photo12 via AFP)