Szijjártó Péter: Nem jogos, hogy sértve érzik magukat a homoszexuálisok

POLITIKA
2021 június 28., 18:53

Szijjártó Péter azt állította az ATV-ben, hogy a liberális mainstream globális fake news-támadást indított Magyarországgal szemben a pedofilellenes törvény miatt.

A külgazdasági és külügyminiszter azt mondta, a törvény alapján 18 éves kor alatti gyerekeknek öncélú szexuális tartalmakat megjeleníteni tilos, legyen szó hetero- vagy homoszexuális tartalomról. „Ebből nem fogunk engedi, jöhet itt bárki, fenyegethet bármivel” – mondta.

„Hetek óta zajlik ez, teljesen függetlenül attól, hogy mi van a törvényben, lefordítottuk rengeteg nyelvre, senkit nem érdekel, mi a valóság, nyomják a propagandát” – mondta Szijjártó, azt állítva, hogy a törvény egyetlen társadalmi csoportot sem diszkriminál.

A törvénynek két része van, az első rész a legszigorúbb büntetést szabja ki a pedofil bűnözőkkel szemben, a második pedig arról rendelkezik, hogy a szülő kizárólagos joga, hogy a 18 év alatti gyerekének a nevelésével kapcsolatos szexuális edukációt elvégezze – mondta Szijjártó, aki szerint a kérdést a szülőkre kell bízni.

Szijjártó azt mondta, neki egy 7 és egy 10 éves fia van, és kikéri magának, hogy bármilyen NGO foglalkozzon a felvilágosításukkal.

Szijjártó szerint nem tudunk erről normálisan vitázni, mert prekoncepciókból indulnak ki, és azt mondta: nem jogos, hogy sértve és bántva érzik magukat a homoszexuálisok, a törvény nem csak arról szól.

Arra a kérdésre, hogy gondolták-e, hogy ekkora botrány lesz a törvény miatt, Szijjártó azt mondta: evidencia, hogy minden ilyen döntést hatalmas ellenszélben kell végrehajtani. Szerinte a szülői jogosultságok levezethetők az uniós alapértékekből.

Szijjártó szerint az EU indít majd kötelezettségszegési eljárást, de nagyon érdekesnek tartja, hogy már a vizsgálat előtt ítéletet hirdetettet az Európai Bizottság elnöke.

„Élénk a fantáziájuk” – mondta arra a felvetésre, hogy a kormány a Fudan Egyetemről akarná elterelni a közvélemény figyelmét a homofób módosítókkal elfogadott pedofilellenes törvénnyel. Szijjártó a Fudant szakmai kérdésnek tartja, „az ellenzék politikai balhét csinált belőle”, és ha népszavazás lesz róla, megvárják az eredményét, hiszen azt kötelesek végrehajtani.

Szijjártó Péter a Fidesz eredményváró rendezvényén az önkormányzati választáson a Bálna Budapest kulturális központban 2019. október 13-án.
photo_camera Szijjártó Péter a Fidesz eredményváró rendezvényén az önkormányzati választáson a Bálna Budapest kulturális központban 2019. október 13-án. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Orbán Viktor legutóbb a Kossuth Rádióban így beszélt arról, hogy homofób lenne-e a törvény: „Maradjunk annyiban megengedők, hogy ebben leginkább a melegek véleménye számít, tehát ugye nekünk nem tűnik annak. Valamilyen okból nekik annak tűnik.”

Orbán azt tanácsolta a törvény miatt aggódó melegeknek, hogy olvassák el a törvényt, „és ha elolvassák, akkor az első dolog, ami feltűnik majd nekik, hogy a 18 év fölöttiekre nem vonatkozik. Tehát ez a törvény a gyermekeink védelméről szóló törvény. Aki 18 év fölötti, arra ez a törvény nem vonatkozik, és nem is akarunk olyan törvényt elfogadni, ami rájuk vonatkozik. Vannak hatályos jogszabályok, amelyeket mindenkinek be kell tartani, de egyébként ez egy szabad ország. Úgy élnek, ahogy akarnak. Hogy milyen orientációjuk, életvezetésük és felfogásuk van, az kizárólag rájuk tartozik. Felnőtt emberek.” (ATV)