Orbán azért nem tartja melegellenesnek az új törvényt, mert csak a 18 éven aluliakra vonatkozik

POLITIKA
2021 június 18., 06:37

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádió hullámhosszán osztotta meg a gondolatait arról, hogy vajon melegellenes-e az a kedden elfogadott törvény, ami megtiltja a 18 éven aluliak számára a homoszexualitás és a nemváltás „népszerűsítését” és megjelenítését, valamint az iskolai szexuális felvilágosításból is kizárná ezeket a témákat.

Maradjunk annyiban megengedők, hogy ebben leginkább a melegek véleménye számít, tehát ugye nekünk nem tűnik annak. Valamilyen okból nekik annak tűnik” -kezdte az okfejtést a miniszterelnök, aki azt tanácsolta a törvény miatt aggódó melegeknek, hogy olvassák el a törvény. „És ha elolvassák, akkor az első dolog, ami feltűnik majd nekik, hogy a 18 év fölöttiekre nem vonatkozik. Tehát ez a törvény a gyermekeink védelméről szóló törvény. Aki 18 év fölötti, arra ez a törvény nem vonatkozik, és nem is akarunk olyan törvényt elfogadni, ami rájuk vonatkozik. Vannak hatályos jogszabályok, amelyeket mindenkinek be kell tartani, de egyébként ez egy szabad ország. Úgy élnek, ahogy akarnak. Hogy milyen orientációjuk, életvezetésük és felfogásuk van, az kizárólag rájuk tartozik. Felnőtt emberek” - magyarázta Orbán.

A miniszterelnök szerint a törvény kiindulópontja az, hogy a gyermekek szexuális nevelése kizárólag a szülőkre tartozik. „Ezt semmilyen intézmény nem veheti el és át. Tehát az nem fordulhat elő Magyarországon, hogy egy szülő egyszer csak azzal szembesül, hogy van egy elgondolása a saját gyermeke helyes szexuális neveléséről, és egyszer csak azt tapasztalja, hogy az iskolában valami mást mondanak a gyereknek vagy más történik. A gyerek a szülőé! Nem az iskoláé, nem az államé és így tovább”- fejtegette. Ezzel állítanák fel az iskolai szexuális nevelés határait. Attól is megvédenék a kiskorúakat, hogy bármilyen feleületen olyan tartalmakat érjenek el, „amely egyébként ellentétes azzal a nevelési elgondolással, amely szerint a szüleik őket nevelik”.

Orbán szerint majd az Európai Bizottság sem tud majd belekötni a törvénybe. Pedig a homoszexualitást a pedofíliával összemosó törvény a szakértők szerint szigorúbbra sikeredett, mint a mintául szolgáló orosz korlátozás.