A kétbalkezes görög rendőrök a földre ejtették a felbecsülhetetlen értékű Picasso festményt, amit közel 10 év után találtak meg

baleset
2021 június 30., 12:02

A görög rendőrség 9 és fél év után talált meg két képet egy nagy műkincsrablásból, ami a Görög Nemzeti Galériában történt. Az ügyről szóló sajtótájékoztatón azonban a rendőrök olyan idétlenül támasztották egy keskeny polcra az egyik festményt, egy felbecsülhetetlenül értékes Picassót, hogy az egyszerűen lecsúszott onnan, és a földön landolt - mindezt a kulturális miniszter, Lina Mendoni szeme láttára.

link Forrás

A mellette álló rendőr nem izgatta fel magát túlságosan, szépen visszatette ugyanarra az instabil helyre. Szerencsére a festmény nem sérült meg, műtárgyszakértők viszont biztos kihordtak lábon egy infarktust, amiért a képeket kesztyű nélkül, puszta kézzel pakolgatták ide-oda.

Picasso maga ajándékozta a Nemzeti Galériának Női fej című 1939-es festményét 1949-ben a „görög emberek iránti tisztelete jeléül”, egyúttal a nácik elleni második világháborús ellenállásuk elismeréseként. Épp ezért eladni is lehetetlen lett volna.

(Keep talking Greece)