Demeter Szilárdot is beültették a MOL-részvényeket kezelő alapítványba

POLITIKA
2021 július 01., 19:00

Felállt a Mol-Új Európa Alapítványt irányító kuratórium, amibe idén tavasszal kiszervezték a magyar állam maradék MOL részvényeit. Hernádi Zsolt vezérigazgató az ATV-ben jelentette be, hogy a kuratórium elnöke Miklósa Erika operaénekes lesz. Mellette helyet kapott Molnár-Bánffy Kata, Demeter Szilárd kormánybiztos, valamint Bacsa György és Világi Oszkár. Az utóbbi kettő az SZFE kuratóriumába is bekerült.

Hernádi Demeter Szilárd kinevezéséről azt mondta, hogy a változások embere, aki már eddig is felzavarta az állóvizet. Persze az állam Demeter Szilárdnak is létrehozott már egy vagyonkezelő alapítványt, ami 600 milliós alaptőkével indult.

A Mol-Új Európa Alapítvány felügyelőbizottságba Kemény Dénes, Janó Márk Ádám államtitkár és Szollár Domokos került be. Az alapítvány célja közérdekű célok megvalósítása lesz kiemelten a sport, kultúra, egészségügy és környezetvédelem területén. Működéséhez elsődlegesen az alapítók által rendelt vagyon, azaz a MOL-részvények hozamát használja fel. A magyar állam és a MOL egyenlő arányban 42 977 996 darab “A” sorozatú, a MOL által kibocsátott törzsrészvényt ruháznak át az alapítvány vagyonaként. Ez az alapítvány veszi majd át a MOL által korábban és jelenleg is végzett társadalmi felelősségvállalási tevékenységek jelentős részét.